VAD BETYDER NAMNEN?

Skönhetsvärlden kryllar ju av olika varumärkesnamn - men vad betyder de egentligen? Vi har plockat några av våra favoritmärken och tagit reda på historien bakom namnen! Vissa mer självklara än andra...

CIATÉ
Det här trodde i alla fall vi bara var ett snyggt namn, men det är det inte! Det är nämligen en akronym som står för Colour, Innovation, Aspiration, Trend och Extraordinary. Inte helt enkelt att räkna ut!

SEPHORA
Vår favoritbutik när det kommer till att shoppa skönhet - Sephora- har en religiös historia bakom sitt namn. Det är nämligen en kombination av namnet ”Zipporah”, som var moses fru från andra moseboken och känd för sin exeptionella skönhet - i kombination med ”Sephosis” som är den grekiska termen för skönhet och fåfänga. Kunde ni gissa det?

NARS
Om du är ett fan av varumärket vet du kanske redan det här. Nars är nämligen efternamnet på grundaren - som råkar heta Francois i förnamn.

GHD
När man hör det låter det ganska självklart men trots det är det aldrig något vi tänkt på. GHD står för Good Hair Day. Rimligt, eller hur?

MAC
MAC är ett märke som producerat otaliga makeupfavoriter! Men vad står namnet för? Jo, den här gången är det ganska enkelt, nämligen Makeup Art Cosmetics. Men nu vet ni det!Källa: Refinery29