SOFIE FAHRMAN

När vi träffar Sofie på Nobis hotel under Stockholms modevecka, möter hon oss i en vit oversize skjorta och ett par stuprörsjeans. Hon är fräscht sokysst och så där härligt bubblande av energi. Just nu är hon aktuell som ambassadör för Essie där hon satt ihop en egen nagellackskollektion. BYOU har frågat henne om vilka färger hon helst bär på naglarna men även om hennes värdefulla skönhetsrutiner.

Vad är din tanke bakom färgvalet på kollektionen?
Det var så enkelt att välja ut! Det är helt enkelt mina sex favoritnyanser som jag även fått flest kommentarer på, när jag lagt upp inlägg där mina naglar synts på bloggen. Jag ville även att kollektionen skulle kännas väldigt mycket ”jag” och utgick från vad min basgarderob skulle vara om jag bara skulle köpa sex lack som jag ska kunna använda hela året om.

Din favoritfärg att bära på naglarna?
Det skulle bli Essies Ballet Slipper, den är så enkelt snygg och klassik.

Vilken/vilka skönhetsprodukter har du alltid med i väskan?
Det är roligt för att jag tog nyss fram min väska för att visa upp vad jag hade i den. Idag ligger det alltså ett löst kreditkort, en hotellrumsnyckel, min kamera, ett julkort och sen ett läppglas från Burts Bees. Det säger rätt mycket om mig haha. Och om min handväska ser ut så här så är min resväska likandan - den innehåller helt enkelt inte så mycket.  

Har du någon skönhetsrutin du inte kan leva utan?
Hmm, jag har en produkt som följt med mig under flera års tid och det är Dermalogicas Daily Microfoliant. Den är verkligen fantastisk! Det är så många produkter jag testat genom åren som inte gör så stor eller någon skillnad. Men det här är verkligen en favorit som fått hänga kvar.

Du reser mycket, har du något tips eller produkt som håller dig fräsch under tiden?
Ja, det är ett fuktspray som jag har tipsat om i hur många år som helst - jag köper nog minst ett i månaden haha. Det är en ansiktsmist från Caudalie som heter Beauty Elixir. Jag vet inte hur många flaskor jag avverkat haha.

Om du var tvungen att välja - att aldrig igen få sminka dig eller styla ditt hår?
Jag stylar aldrig mitt hår, så det blir jätteenkelt att svara på. Ett exempel är när jag är på semester, då struntar jag även i att borsta håret. Efter att ha varit på Mauritius i två veckor besökte jag igår min syster som var tvungen att klippa bort två stora tovor som inte gick att borsta ut. Tur att jag har mycket hår haha.

Favoritmakeupdetalj inför vår och sommar?
Ah, jag är så dålig när det kommer till makeuptrender men varje vår känns en korall/aprikos touche på kinderna väldigt rätt.  

Snabbtips om du ska förvandla dig från vardags- till festfin?
En svart kajalpenna!