SÅ RÄDDAR DU VINTERHYN!

Torr, grå och finnig hy? Vi är nog inte ensamma om att känna att huden påverkas negativt av kylan. Men det finns knep att ta till för att vårda huden och leverera den extra kärlek och omtanke den behöver i vintertider. Läs våra tips på hur du tar hand om den på bästa sätt!

 

UPPGRADERA HUDVÅRDEN
Generellt blir man torrare under vinterhalvåret och då bör man uppgradera sin hudvård och använda något rikare krämer. Om du känner att det blir för tungt att använda under dagen, använd istället nattetid.

SERUM
Om du inte redan använder serum är det hög tid att addera ett till din hudvårdsrutin. Det stärker de djupare hudlagren och du kan anpassa det exakt efter det din hud behöver. Glöm inte att man lätt kan få finnar och plitor som följd att man blir torr av kylan och då kan ett serum vara en perfekt behandling.

BOOSTA MED ANSIKTSMASKER
Använd en vårdande fuktmask minst 2-3 gånger i veckan för boosta huden. Hitta gärna en mask som du kan sova med också - så får du en extra effekt av behandlingen!

OLJA
Olja är en underbar räddning både för ansikte och kropp! Addera ett par droppar i din vanliga ansiktscreme eller bodylotion så ger du din hud lite extra kärlek!

VARSAM EXFOLIERING
För att göra sig av med alla torra hudrester bör du använda en skonsam exfoliering ett par gånger i veckan. Använd gärna en enzymbaserad peeling utan korn som inte river upp huden.

ANSIKTSSPRAY
Tillför lite extra fukt och näring till huden när du sitter framför datorn eller soffan, med hjälp av en ansiktsspray. Tänk på att även luften inomhus blir torrare när elementen går på högvarv.

ÅTERFUKTANDE RENGÖRING
Även rengöringen bör få sig en uppdatering - använd en creme, mjölk eller olja som återfuktar samtidigt som den rengör.