MATEN VI ÄLSKAR SOM ÄR DÅLIG FÖR HUDEN

Pizza, pasta och pommes är exempel på mat som de flesta gillar men som kanske inte är så bra för huden. Ingen direkt nyhet för de flesta men vi har ändå rankat 9 olika rätter från dålig till sämst och förklarat varför de är fiender för huden. Medans vissa faktiskt inte är så dåliga som du kan tro! Med detta sagt vill vi ändå påpeka att det är viktigt att unna sig ibland - och att även själen behöver sin beskärda del av njutning. 

Källa: Marie Claire

 

9. PASTA MED KÖTTBULLAR - DÅLIGT MEN INTE FÖRFÄRLIGT
Även fast GI värdet(hur mycket det höjer blodsockervärdet) i pasta inte är bra så innehåller det faktisk inga mjölkprodukter eller särslikt höga saltnivåer - vilket inte är alltför dåligt för huden.

 

8. FRITERAD KYCKLING - INTE SÅ DÅLIGT SOM DU TROR!
Ja, det är verkligen inte bra men det enda som egentligen är dåligt för huden är friteringen. Alltså dåligt, men inte så farligt som man skulle kunna tro!

 

7. RAMENNUDLAR - DÅLIG FÖR LYSTERN!
Nudlar innehåller generellt höga halter av salt, vilket torkar ut huden. Det i sin tur gör att den förlorar elasticitet och lyster - men bara temporärt.

 

6. POMMES FRITES - ORSAKAR RYNKOR
I sig är inte pommers frites så dåligt men det tillsatta saltet i kombination med höga kolhydratsnivåer gör det dåligt för både lyster och rynkor.



5. MILKSHAKE
Den här rätten innehåller höga halter av socker(högt GI) plus att den är gjord på mjölkprodukter - alltså inte ett bra recept för en vacker hud!



4. CHEESEBURGER - NU BÖRJAR DET BLI RIKTIGT DÅLIGT
Spoilervarning: Hamburgare innehåller bara snäppet lägre GI värde än macaroni & cheese eller pizza vilket gör det till en fiende att räkna med. 

3. MACARONI & CHEESE - BLAND DOM VÄRSTA
Den här rätten har ett högt GI värde vilket är dåligt för rynkor och acne. Plus att den innehåller mjölkprodukter som innehåller tillväxthormoner som även det ger upphov till acne.

 

2. PIZZA - SAY IT AIN'T SO!
Pizza har ett högt GI värde som kan orsaka acne men även något som på svenska kallas avancerade glacerade slutprodukter. Det sistnämnda kan bryta ner kollagen och göra att huden åldras i förtid. Sen hittar vi återigen tillväxthormoner i mjölkprodukterna som vi redan vet kan utlösa akne. Dubbeldåligt!

 

  1. BURRITO - DEN VÄRSTA AV DEN VÄRSTA
    Kombinationen av ett högt GI värde och mejeriprodukter gör burriton till hudens värsta fiende. Högt GI gör att hormonnivåerna skjuter i höjden, vilket förändrar hudens oljeproduktion och kan därför potentiellt orsaka acne. Dessutom leder den höga salthalten till uttorkad och trött hud.