LINDA HALLBERG

Makeupgeniet Linda Hallberg är just nu aktuell med en lösfranskollektion för Sweed Lashes. Vi har frågat henne om tanken bakom produkterna men även om hennes personliga makeup- och skönhetstips!

 

Berätta om tanken bakom dina Sweed Lash fransar?
-Det ska bli enklare att kunna göra sin egen grej och skapa en fransrad som passar just ditt öga perfekt. Jag älskar ju kreativitet och ville att det skulle spegla mina fransar. Jag har alltid gillat singelfransar, men dubbel och trippel skulle göra hela grejen ännu enklare! Jag ville att det skulle vara enkelt att använda fransar för nybörjare och proffs, unga och gamla och personligen tycker jag att den här typen av fransar är enklare att både applicera och att att de sitter mycket bättre. Det som kan vara tråkigt med hela fransrader är att man alltid måste ha koll på att de inte släppt i kanterna. En oro man inte behöver ha med mina fransar!

Har du några bra tips för att applicera lösfransar och få dem att sitta på plats?
-Just singel, dubbel och trippel sitter bättre än en hel fransrad då det inte blir nån spänning över hela ögonlocket, men ett tips är att applicera dem så nära sina egna fransar som möjligt. Jag brukar sätta dem precis i fransrötterna på mina egna fransar – då får man en riktigt naturlig look.

Var hittar du inspirationen till alla dina kreativa sminkningar?
-Oj, överallt! Men jag är ganska bra på att få ut mina tankar och funderingar i konst. Det blir lite som terapi för mig att sitta och måla. Har jag dålig inspiration kollar jag gärna på Pinterest, Instagram, Google etc. Men man måste vara aktiv för att hålla kreativiteten levande. Om jag är på semester i två veckor så är jag helt tom i huvet när jag kommer tillbaka

Vilken/ vilka skönhetsprodukter har du alltid med i väskan?
-Jag har alltid läppstift av något slag, en spegel och en concealer. Jag har ovanligt lite grejer med mig faktiskt. Men ofta hittar man typ tio olika läppfärger i mina väskor.

Ditt bästa go-to skönhetstips?
-Ett poppigt läppstift räddar vad som helst och tar två minuter! Eller bara en grej som ett par lösfransar kan göra en look komplett! Sen är ansiktsspray ett hett tips - då känner man sig genast lite fräschare efter en lång jobbdag eller om man är trött på morgonen.

Din favoritmakeupdetalj inför vår och sommaren?
-Rött läppstift!

Dina tre favoritprodukter just nu?
-Kat von Ds Lock It Foundation, NYX Lip Lingerie i typ alla färger och Beautyblendern(en svamp som man applicerar makeup med)! Är helt såld på den sistnämnda - bästa som hänt sedan hjulet...typ.

Berätta en sak vi inte vet om dig.
-Jag är egentligen ganska kameraskygg.

Hur sminkar du dig när du vill känna dig extra snygg?
-Jag tror det handlar om helheten med hår, smink och outfit. Ena dagen känner jag mig jätteful i en makeup som jag känner mig jättesnygg i en annan dag. Men oftast så innefattar en snygg sminkning någon form av mörkt läppstift.

Om du bara fick välja en makeupdetalj, vilken skulle det vara?
-BRYN, alla dagar i veckan

Hur skiljer sig din festmakeup och vardagsmake från varandra?
-Inte speciellt mycket. Ibland har jag mindre makeup på fest än till vardags och tvärtom. Jag är extremt varierad där.

Har du något tips på hur man skapar en hållbar bas?
-Man måste börja från grunden med bra hudvård samt en primer på både ögonlock och ansikte. Jobba med long-lasting-produkter och var noggrann! Hellre att det tar lite längre tid än att du ska behöva spendera halva dagen eller kvällen i badrummet med att bättra på makeupen.

Skönhetsrutin du inte kan leva utan?
-Jag måste ALLTID sminka av mig. Jag får panik på folk som sover med smink. Det gör nästan lite ont i mitt eget ansikte då. En annan sak som kanske inte är en rutin är att jag nästan aldrig solar – i alla fall inte ansiktet. Jag är väldigt rädd om min hud och är jag i solen så har jag alltid minst SPF30!