LINDA HALLBERG I EXKLUSIV INTERVJU

Vi har frågat ut Linda Hallberg om hennes sprillans nya makeupmärke LH Cosmetics, men även om hennes personliga skönhetstips och var hon hittar sin inspiration. 

 

Den 7 october lanserade Linda sitt nya makeupmärke bestående av en palett i åtta färger - 4 skimriga och 4 matta, 4 varma och 4 kalla. För att komplettera paletten lanseras även 8 penslar och en powder puff.

 

Vad är skönhet för dig?
Det är ett klyschigt svar men det ligger verkligen i betraktarens öga. Skönhet är så personligt och kan vara precis vad som helst – som ett utseende, ett sätt att vara eller en detalj. 

Vad är tanken bakom din nya sminklinje?
Hela tanken med LH Cosmetics är att vi inte kommer sätta någon stämpel på en specifik produkt och därmed inte benämna en nyans för till exempel en ögonskugga eller ett rouge. Man får helt enkelt sätta sina egna regler för hur man vill använda mina produkter – som är ”bound to no rules”.  Infinitypaletten innehåller färger som är enkla att använda och som både ska fungera för proffs och nybörjare och du ska kunna använda dem som highlighter, konturering, rouge, ögonskugga, bryn och även till läppar(om du blandar ut med till exempel ett läppglans). Gällande prissättning ville jag att de flesta skulle ha råd med produkten men att man känner att man får en produkt med riktigt bra kvalitet.

Vem är personen som använder dina produkter?
Jag skulle säga att det är någon som är lite mer sminkintresserad, som kanske vågar experimentera och vågar tänka utanför ramarna. Men även den vanliga konsumenten som inte gör så mycket utsvävningar, eftersom att det är så pass lätt att använda alla skuggor.

Var hittar du inspiration till dina kreativa looker?
Jag tänker ofta väldigt mycket och har svårt att tala om mina känslor – mina sminkningar blir som en ventil där jag vädrar dem genom form och färg. Om jag tittar tillbaka på ett år kan jag genom mina sminkningar se vilka perioder jag kanske inte mådde så bra, då kan jag se mycket hårda linjer – eller att jag mådde jättebra för då var det bara bruna tråkiga sminkningar haha. Som med många andra konstnärssjälar föds kreativiteten när man känner mycket.

Ditt over-all bästa skönhetstips?
Kör din egen grej och lyssna inte så mycket på vad alla andra tycker och säger.

Vilka produkter bär du alltid i handväskan?
Jag har faktiskt inte så mycket produkter med mig, men om jag har det så är det oftast läpprodukter – läppstift och någon form av pensel. Har man lagt en bra bas på morgonen så sitter det oftast hela dagen så det behöver jag oftast inte bättra på - men jag brukar ha med mig en liten puderpuff som jag dränkt med puder och vikt ihop, som jag kan använda för att matta ner. Något jag sällan har med mig är faktiskt en spegel, så får ofta fråga om det haha.

Finns det några don’ts inom makeup som du tycker att man borde undvika?
Använd inte en för mörk nyans på din foundation – det blir aldrig snyggt – och tvätta alltid bort sminket på kvällen! Sen tycker jag inte att det finns så många fler don’ts. Om man känner sig bekväm och fin i något tycker jag att man ska köra på!

Favoritmakeupdetalj just nu?
Mörka läppar.

Skönhetsrutin du inte kan leva utan?
Jag tvättar alltid bort sminket! Om jag ska nämna en sminkrutin så får det bli mina bryn.

Ditt senaste skönhetsinköp?
Oj nu måste jag tänka..antingen var det tops, pads eller en makeupremover för ögonen. Det är sånt som alltid tar slut när man jobbar som makeupartist haha.

Priset för paletten är 399kr och penslarna kostar mellan 169-249kr. Hela sortimentet och tutorials på hur man använder den hittar ni här(klick!).