LINAS GUIDE TILL DEN PERFEKTA BASEN

En jämn och vacker bas är grunden till varje snygg makeuplook - men det är inte alltid så lätt att få till det. Vi har frågat vår bloggerska och makeupartist Lina Ekh om hennes bästa tips för att skapa en hållbar och snygg bas. Read and learn!

  • Först och främst vill jag tipsa om att vara noggrann med hudvården. Det är verkligen A och O för att kunna skapa en snygg bas. En hud som fått sina behov mättade får en finare textur plus att de produkter du använder även utgör grunden på vilken du applicerar din foundationprodukt. Om du till exempel lätt blir glansig kanske du bör ha en återfuktande men ändå nedmattande dagkräm.

  • Det här ingår egentligen under hudvården men förtjänar ändå en egen avdelning - nämligen exfoliering. När du arbetar bort gamla hudrester får du automatiskt en bättre grund att jobba på. Se bara till att du använder en produkt som passar din hudtyp så du inte överexfolierar och istället blir torr och fnasig. Jag tipsar gärna om den här(klick!) från Excuviance som är jättebra!

    exuvoance

  • Bra verktyg är verkligen jätteviktigt för ett jämnt och snyggt resultat! Använd till exempel en beautysvamp(klick!) eller en bra borste för att jobba in din foundation ordentligt och förvandla den till en supertäckande porslinsbas.


    svamp

  • Välj rätt färg! När du ska köpa din foundation är det väldigt viktigt att du hittar rätt nyans. Det är ofta svårt men ett tips är att testa 2-3 färger som känns rätt och applicera dem på käkbenet - den som smälter in bäst är den du ska välja! Annars har till exempel Kicks ett system som heter Colour ID där man mäter hudtonen med en apparat som automatiskt matchar den med hela deras sortiment som består av över 1600 olika foundations och puder.

  • Som finish kan du lägga ett puder, använd då gärna en så tunn och lätt variant som möjligt. Personligen är jag inte ett jättefan av puder så det är väldigt sällan jag använder mig av det, varken i jobb eller privat - om det händer så är det alltid mineralpuder från antingen Idun eller Colorescience.

MISSA INTE LINAS BLOGG HÄR(KLICK!)!