LÄR KÄNNA EMMA!

Emma "Makeupthang" Vikström är en av våra allra färskaste bloggare och vi på BYOU är så klart väldigt stolta och glada att kunna räkna henne till vårt team! För att lära känna Emma lite bättre har vi ställt några väldigt relevanta frågor.

Vem är Emma?
Jag är 21 år gammal och är född och uppvuxen i Stockholm. Som person är jag väldigt kreativ, driven och fokuserad. Jag sätter alltid upp nya mål som jag envist pushar mig själv till att klara. Mina stora intressen är smink/skönhet, fotografering och redigering, och sedan december 2015 kombinerade jag dessa intressen genom att skapa mitt Instagramkonto - "Makeupthang". Där postar jag en mängd bilder på olika smink-looks jag skapar för att kunna inspirera andra människor. När jag inte sminkar och fotograferar umgås jag mycket med min pojkvän och min familj, jag jobbar på Rituals och jag går gärna ut och träffar mina vänner så ofta jag kan!
 
Vad kommer vi få läsa om i din blogg?
Det ni kommer få läsa om på min blogg är mest smink-relaterade inlägg där jag kommer visa mina looks jag skapar, mycket nysläppta produkter/unboxings, swatches och reviews av produkter. Ja, det mesta man kan tänkte sig inom skönhetsområdet. Sedan kommer jag också dela med mig lite av mode och inredning för att få variation på bloggen så att alla kan hitta något de tycker.
 
Vad är skönhet för dig?
Svår fråga att svara på. Jag har lätt att se skönhet i så mycket. Skönhet för mig är när person har bra självkänsla och självförtroende, som tror på sig själv och vågar vara stolt för den man är. Skönhet för mig är också sårbarhet och ödmjukhet. Känslor är väldigt vackert för mig.


Var hittar du inspiration till dina makeups?
Jag hittar min inspiration från andra makeuptartister på Instagram och deras bilder, eller om jag tittar på vackra ögonskuggor haha. Det beror helt på vad jag har för dag. En bra dag kan jag vara superkreativ och bli inspirerad av vad som helst, tex. ett fint läppstift. Andra dagar känner jag mig tom på inspiration och då brukar jag skrolla genom Instagram för att hitta inspirationen igen.  

Ditt over-all bästa skönhetstips?
Applicera lite highlighter på kindbenen, nästippen och under bryna för att ge lyster till huden. Perfekt för att liva upp sin hy om man känner sig lite trist och grå.
 
Finns det något vi aldrig kommer få läsa om i din blogg?
Jag ska aldrig säga aldrig, men ni kommer nog aldrig få se inspirerande nail-art. Jag är inte alls skicklig på att måla naglarna, kan knappt måla dem i en enda färg haha! Jag kanske tipsar om något fint nagellack om jag hittar ett men jag kommer nog aldrig göra coola nageldesigner.
 
Vilka produkter bär du alltid i handväskan?
Jag bär alltid med mig en brynpenna, ett puder och Milani Cosmetics läppstift i färgen "Matte Naked".

Finns det någon/några Don’t inom makeup som du tycker att man borde undvika?
Det som är fantastiskt med smink att det inte finns något rätt och fel. Allt handlar om vad man själv gillar och inte. Men personligen tycker jag att man borde undvika fel nyans på sin foundation och oblandade skuggor. "Blending is the key" om ni vill uppnå en flawless makeup-look.

Favoritmakeupdetalj just nu?
Mörkare rosa nyanser på kinderna. Rouge i mauvetoner är himla snyggt!
 
Skönhetsrutin du inte kan leva utan?
Min FOREO som skrubbar rent ansiktet ordentligt och ansiktsvatten som återställer pH-balensen i hyn och rengör porerna på djupet. Till sist Cliniques Moisturizing Gel för att återfuktning.
 
Vilket var ditt senaste skönhetsinköp?
Jag tror det var Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance palett - jag älskar den!
 
Vilka är dina absoluta favoritprodukter just nu?
Maybelline Fit Me Matte + Poreless foundation, Morphe "35O" ögonskuggspalett och Huda Beauty Liquid Matte lipsticks.

 

NI HITTAR EMMAS BLOGG HÄR(KLICK!).