HÅRSPECIAL

Skadat, tunt, eller frissigt hår? Det finns många olika hårtyper som kräver sin särskilda vård. Gabriella Bäck, som jobbat som frisör i nio år och nu är salongschef på Bangerhead Studios, delar med sig av sina proffs- och produkttips och lär oss hur vi ska vårda vårt hår på bästa sätt!

 

ETT VANLIGT MISSFÖRSTÅND
"Ett vanligt missförstånd är att vi ska tvätta håret så sällan som möjligt. Om man använder rätt produkter så är det faktiskt inte själva tvätten som utsätter håret för slitage utan mer hur man hanterar det efteråt - i stylingprocessen. Och det finns faktiskt vissa saker som kan vara negativt med att tvätta håret allt för sällan, framför allt om man använder mycket stylingprodukter. Hårbottnen kan nämligen ta skada genom att det samlas svett, hudavlagringar och produktrester som täpper till porerna och gör att den inte kan andas. Då får inte hårsäckarna tillräckligt med syre och det påverkar då inte enbart hårbottnen utan även hårets växtprocess. Med det sagt ska man så klart inte övertvätta och riskera att man torkar ut den - håll det på en lagom nivå."

SLITET/SKADAT HÅR
Ett slitet hår har ofta blivit skadat genom att det blekts eller förstörts av värmeverktyg men även solen är en bov man lätt glömmer bort. Man ska börja med att tänka på att ge sitt hår ordentligt med skydd och näring. Använd ett schampo och balsam som bygger upp håret, här(klick!) och om du använder värmeverktyg - applicera alltid ett reparerande värmeskydd(klick!). När vi börjar närma oss sommar och ljusare tider är det bra att investera i någon typ av UV skydd - Bumble & Bumle har en hairprimer(klick!) som innehåller både UVA & UVB skydd. En bra extravård är att addera någon typ av leave-in-treatment, Maria Nila(klick!) har en superhärlig och naturlig leave-in -cream(som faktiskt även innehåller UV-skydd).

TUNT/PLATT HÅR
Det här är en hårtyp som är väldigt vanlig i Skandinavien. Det du ska tänka på är att använda lätta schampon och balsam, men även att inte applicera för mycket eller för tunga stylingprodukter. Gå inte på den hårda moussen eller hårsprayen  - för håret orkar inte hålla upp det. För att bygga upp volym har Ghd har en volymprodukt, Total Volume Foam(klick!) som är helt fantastisk – den är mer som ett skum än en mousse och du behöver knappt föna för att få upp volymen. När du fönar håret - tänk på att blåsa underifrån och åt motsatt håll som du vill att håret ska ligga. Så föna till exempel håret till vänster om du har högerbena. Kevin Murphy har även en jättebra plumping serie(klick!) som även stimulerar och ger näring till hårsäckarna.

LOCKIGT HÅR
Det största problemet med ett lockigt hår är att det blir torrt men det beror lite på vilken typ av lockar man har så klart. Generellt behöver ett lockigt hår massor av fukt och kanske även utslätande produkter för att tynga ner det något. Redken har precis kommit ut med en serie för lockar som är fantastisk, den heter Curvacious(klick!). Om man vill byta ut sina lockar mot ett rakare resultat är det viktigt att använda någon typ av fuktspärr när du stylar det – gärna i form av ett värmeskydd som stänger ute fukt och fixerar håret. Många kan nog känna igen sig i hur håret kan reagera när det börjar regna ute och det nystylade resultatet blir lockigt igen. Kevin Murphy har en jättebra produkt för att råda bot på just detta, den heter Damage Manager(klick!). Ett annat bra tips för lockigt hår är att använda en olja eller kräm – Moroccan oil har en lock-kräm som heter Intense Curl Creme(klick!) som ger hållbara och definierade lockar.

TORRT/ FRIZZIGT HÅR
Man behandlar ett torrt och frizzigt hår(som inte är skadat) på ett likande sätt som det lockiga håret – alltså att man jobbar med att tillsätta en massa fukt och anpassade utslätande produkter. Men man ska dock undvika produkter som tynger ner det för mycket. Bumle & Bumble har ett serum som heter Defrizz(klick!) som är kanonbra och Davines har även en hel serie som heter ”Love”(klick!) som är väldigt bra för just torrt och frizzigt hår.

 

FÄRGAT HÅR
Om du har ett färgat hår är det viktigt att jobba med bra värmeskydd som bevarar färgen men även färgbevarande schampo och balsam. Kerastase har två olika linjer där ena fokuserar på enbart färgat(klick!) och den andra på färgat/skadat hår . Det finns även superbra schampo och balsam som innehåller pigment som fräschar upp din hårfärg, Maria Nilas serie Colour Refresh(klick!) är jättebra och finns i en massa olika nyanser. 

 

FRAM TILL DEN 7/4 HAR BANGERHEAD -20% PÅ HELA SITT HÅRVÅRDSSORTIMENT! GÅ TILL KAMPANJEN HÄR(KLICK)!

 

*INLÄGG PRODUCERAT I SAMARBETE MED BANGERHEAD