GUIDE; BORSTTVÄTT

Finnar och oren hy? Det kan faktiskt vara dina smutsiga makeupverktyg som är boven! Även fast de flesta kanske redan vet hur viktigt det är att hållla sina borstar rena tänkte vi ändå ge er lektion i varför och hur du ska rengöra dem på bästa sätt.

 

Otvättade makeupborstar kan inte bara ge upphov till oren och fet hy utan även ett sämre makeupresultat - det samlas nämligen sminkrester, döda hudceller och oljor varje gång du använder dem vilket skapar en perfekt bostad för ovälkomna bakterier. Om du lär dig ta hand om dina borstar på rätt sätt undviker du inte bara en oren hy och ett ojämnt makeupresultat utan du kan även förlänga livslängden på dina verktyg med flera år!

HUR MAN TVÄTTAR
1. Fukta borsten med ljummet vatten. Undvik skaftet då det kan lösa upp limmet, vilket kan få håren att släppa.

2. Tvätten av borsten fungerar lite olika beroende på om man använder natur- eller syntethår.

Syntetmaterial: Applicera ett milt diskmedel och rör borsten mot handflatan i cirkelrörelser. Skölj och rengör tills vattnet har blivit helt klart och borsten är fri från rengöringsmedel.

Naturhår: För rengöring av naturhår används samma teknik som för syntetmaterialet fast du byter ut diskmedlet mot ett milt schampo eller en löddrande makeupremover. Om du vill ha din borste extra mjuk kan du använda lite balsam innan sista avsköljningen. För dig som är extra kräsen så finns det även specialanpassade schampon och balsam.

3. Torkningen av borsten börjar med att du skakar eller drar av överflödigt vatten. Låt borsten sedan ligga ner på ett papper eller ren handduk. Tänk på att inte ställa dem med borsten uppåt då vattnet kan samlas i roten, vilket då kan lösa upp fästena som stråna sitter i.

TVÄTTFREKVENS
Borstar som du använder på daglig basis till torra makeupprodukter bör rengöras ordentligt minst varannan vecka. När det kommer till svampar och borstar som används till flytande makeup bör de tvättas betydligt oftare - helst efter varje användning.

 Ett tips om du inte har tid eller tillång att tvätta dina penslar från grunden är att använda en antibakteriell spray! Du använder den bäst genom att först spraya på en bomullspad eller servett som du försiktigt torkar av borsten med.