EN VACKER HUD

Hur får man en vacker hy? Det kan vara lite klurigt att veta hur man ska ta hand om den på bästa sätt - vilka rutiner får man inte missa och vad bör man undvika? Vi har frågat hudvårdsterapeuten Tifony som jobbar på Bangerhead Studios om hennes bästa tips för att få en hud som strålar!

 

Vad är det första steget till att få en fin hy?
När det kommer till din hy är det egentligen fler än ett steg som är relevant, det är så många olika faktorer som spelar in för att få en vacker hud. Genetik, miljö, klimat, hormoner, hudvårdsrutiner etc. Så även fast du har de bästa krämer och rutiner kanske det inte spelar någon roll om du samtidigt är stressad eller äter och sover dåligt. Jag ska ändå svara på vad det första steget till en bättre hud är - se till att tvätta och återfukta din hy dagligen! Därefter kan du addera fler steg men det är en bra start. Och se då till att använda produkter som är anpassade efter din hudtyp.

Nämn tre produkter som varje tjej bör använda.
En passande rengöring som inte torkar ut huden och stör dess naturliga pH balans, ett serum som är anpassat efter din hudtyp och ett solskydd med minst 30spf(hela åter om!).

Vad är de vanligaste misstagen man gör med sin hudvård?
Att gå och lägga sig utan att ha tagit bort sin makeup.
Att man använder produkter som inte är passade för sin hudtyp. 
Under- eller överexfoliering.
Att man inte använder solskydd dagligen.
Att man inte byter kuddfodral eller tvättar sina borstar och handdukar tillräckligt ofta.
Att man dricker för lite vatten.
Att man stressar för mycket

Din favoritprodukt just nu?
Det måste vara Dermaceutics K Ceutic kräm(klick!) vilket är en fantastisk vinterkräm som innehåller en kombination av ingredienser som reparerar, återfuktar, lugnar och skyddar din hud. 

Fungerar det att gå och lägga sig med mineralsmink?
Många varumärken påstår att det fungerar! Och ja, det täpper inte igen porerna och låter huden andas. Men det är en helt annan sak att gå och lägga sig med mineralsmink som du applicerat efter du rengjort och återfuktat din hud, än att gå till sängs efter att ha burit det en hel dag - då det fastnat en massa smuts, avgaser, och överskott av olja. Kom ihåg att det är på natten som din hud reparerar och förnyar sig!

Om du bara skulle investera i en hudvårdsprodukt?
Ett bra serum.

Hur ofta bör man byta hudvårdsrutin?
Det finns fyra säsonger(beroende på vilket land du bor i så klart) och din hudvård borde vara anpassad efter det klimat du lever i. När det är sommar och varmt behöver du exempelvis kanske inte lika tjocka krämer som behövs under vinterhalvåret.

Nämn en produkt du inte kan leva utan.
Det är mitt serum. Medan dagkrämens främsta uppgift är att skydda huden så är serumets främsta uppgift att behandla huden på ett djupare plan!

Hur ofta ska man exfoliera?
Det beror på vilken typ av exfolieringsprodukt du använder och vilken hudtyp du har. En produkt som Daily Microfoliant från Dermalogica(klick!), vilken är enzymbaserad, är skonsam nog att använda varje dag, även om du har känslig hud. En produkt som skrubbar bort hud med hjälp av små korn borde bara användas runt en gång i veckan och kanske inte alls om du har känslig hud. Annars finns det kemiskt baserade peelings som man kan använda 1-2 gånger i veckan. Kom dock ihåg att INTE överexfoliera, då det kan skada hudens barriärfunktion. En fantastisk produkt är Multi Vitamin Thermofoliant från Dermalogica(klick!). Den kombinerar både fysisk och kemisk exfoliering som förfinar hudens textur och förbättrar hudens förmåga att absorbera de föryngrande vitaminer som produkten innehåller. 

Bästa produkten för en frisk och lysterrik hud under vintern?
Åter igen så handlar det om vilken hudtyp du har men generellt skulle jag rekommendera C25 Cream från Dermaceutic(klick!) under din dagcreme. Den har ett högt innehåll av antioxidanter vilket motverkar fria radikaler, den förebygger pigmentering och jämnar ut hudtonen samt ger en fin lyster. Den ger dig en jämn hudton med en naturlig glow!

Vilket är ditt favoritvarumärke inom hudvård just nu?
Dermaceutic.FRAM TILL DEN 3/10 HAR BANGERHEAD -20% PÅ HELA SITT HUDVÅRDSSORTIMENT! GÅ TILL KAMPANJEN HÄR(KLICK)!

 

*INLÄGG PRODUCERAT I SAMARBETE MED BANGERHEAD