BACKSTAGE: FOKUS NAGLAR

Frida Selkirk, som är en av sveriges främsta nagelstylister, var ansvarig för att pryda modellernas naglar på några av AW16 visningarna under Stockholms modevecka. Följ med backstage på Valerie, Ida Sjöstedt och Ida Klamborn! 

 

Fotograf: Amanda Pentilä

 

VALERIE
Här möts vi av naglar lackade i Essies rostbruna nyans ”Mink Muffs”. För att skapa en rockigare känsla adderade man svarta ringar ovanpå nageln och runt fingrarna.

 

IDA SJÖSTEDT
För att förstärka Ida Sjöstedts kollektion täcktes modellernas naglar i en sorts nagelfolie(MINX Nails) som tapetseras istället för att målas på nageln. Nio olika looks i form av stjärnor, prickar, leopard och fishnet blandades i ett vilt, metalliskt tema.

 

IDA KLAMBORN
Hos Ida Klamborn ville man visa upp den vanliga kvinnan - d.v.s alla typer av kvinnor. Hälften av modellerna lackades därför i Ciates ”Cookies and Cream” och pryddes av de kaxiga ledorden ”SUPER MEGA PUSSY VAGINA”. Samma text som även kunde hittas i kollektionen.
 
Den andra hälften pryddes i ett lack som gick i kollektiones färger - ett ljusblått från Ciate i  nyansen ”Ferris Wheel”, ett neongrönt från Ciate i nyansen ”Palm Tree”, ett rostbrunt från Scratch Nails i nyansen ”Just Fudge” och ett ceriserosa från Essie i nyansen ”Flowerista”.