6 TIPS SOM FÅR OSS ATT DOFTA BÄTTRE

LÄGG TID PÅ ATT HITTA RÄTT DOFT
Se till att ta din tid när du letar ny doft. Om du testar några olika varianter i butiken är det en bra idé att gå hem och låta doften utveckla sig på din hud ett tag innan du bestämmer dig. En parfym doftar nämligen ofta väldigt olika efter första sprayen och några timmar.

ÅTERFUKTAD HUD
Att dricka vatten är inte bara bra för hälsan utan även för att få en återfuktad hud. Och om din hud är återfuktad fastnar och stannar din parfym längre kvar på huden.

APPLICERA PÅ RÄTT STÄLLEN
Doften stiger uppåt så om du väljer att applicera parfym på kroppens hot-spots så som anklar, i knäveck, bakom öronen och bröst så maximerar du effekten av doften!

ÅTERAPPLICERA
Det här kanske inte låter helt oväntat men återapplicera din parfym under dagens gång. All parfym försvinner så småningom så se till att ha en travel-size variant med i väskan som du kan spraya på när du känner behov av en uppfräschning.

VITAMIN-E
Om du applicerar någon kräm eller olja med vitamin E innan du applicerar din parfym så förlänger du effekten!

DU LUKTAR VAD DU ÄTER
Olika typer av mat och dryck så som vissa kryddor, alkohol, lök och vitlök påverkar inte helt oväntat vår kroppslukt - och även hur vår parfym reagerar när den landar mot huden. Så om du vill ha en naturligt väldoftande kropp, ät hälsosamt och undvik kost med frän lukt och smak.

 

 

Källa: Refinery 29