6 SNABBA SKÖNHETSKNEP

Det finns vissa skönhetsknep som alla borde kunna. Vi har listat sex olika tips som kommer göra stor skillnad i din skönhetsrutin!

 

UNDVIK MASCARAFLÄCKAR
Vem har inte upplevt irriterande mascarafläckar? Både på övre ögonlocken när man applicerar mascara men även att det fläckar av sig under ögat när man bär mascara på den nedre fransraden. Ett tips för att slippa fläckar vid applicering är att hålla en tesked över ögonlocket. Vi väljer att använda en plastsked som är lätt att förvara i sminkväskan.  För att slippa mascara som fläckar av sig under den nedre fransraden - applicera väldigt lite av ett transpararnt puder precis där fransarna möter huden - då undviker du att fettet i huden löser upp mascaran.

 

RÖDA ÖGON
För att råda bot på röda ögon finns det två små knep att ta till. Använd Clear Eyes(ja det har kommit till Sverige nu!) och addera en gräddvit kajal i ögats vattenlijne. Det är viktigt att nyansen går mot gult så det plockar fram det vita i ögat, en helvit penna kan nämligen ge motsatt effekt.

 

BABYHÅR
Känner ni igen de där jobbiga korta babyhåren som kan vara omöjliga att få rätt på när du jobbat upp en snygg hästsvans? Spraya hårspray över en makeupborste och dra den sedan över de jobbiga småhåren. Voilà!

 

ADDERA FYLLIGHET TILL LÄPPARNA
Generellt ger ljusare färger intrycket av större läppar men det finns ett litet knep som adderar lite extra fyllighet till vilken färg du än väljer att bära. Addera lite highlighter eller en ljus concealer precis i mitten av läppen! Glöm bara inte att blanda ut den så att det smälter ihop med läppfärgen.

 

HÅLLBART LÄPPSTIFT
Börja med återfuktade och exfolierade läppar och applicera alltid en läppenna, det motverkar nämligen att ditt läppstift "blöder" utanför läpparna och det är mycket lättare att få ett jämnt och snyggt intryck. När det är dags för läppstiftet, applicera måttliga mängder för att få det att hålla längre. För att undvika att det smetar av sig på tänderna kan du stoppa ett finger i munnen och dra ut det medan du håller läpparna runt - ja det kan låta lite konstigt men det fungerar!

 

FYLLIGARE FRANSRAD
Ibland kan det vara svårt att komma ner i fransrötterna med en vanlig mascaraborste. Ett tips är att applicera mascara på en platt sminkborste och pressa in i rötterna. Du kan även använda en svart kajalpenna och applicera i den övre vattenlinjen. Det adderar nämligen ett extra sug till blicken!