5 VANLIGA SKÖNHETSMYTER

Kan makeup orsaka acne, slipper man torr hy om man dricker vatten och är verkligen naturliga ingredienser bättre för huden? Det är frågor vi besvarar när vi radar upp fem av dom vanligaste skönhetsmyterna.

Källa: www.paulaschoice.com

MYT #1 – TORR HY? DRICK MER VATTEN!
Det här är en av dom där skönhetsmyterna som vägrar försvinna, men här har du fakta: även fast det är bra för din kropp att dricka 8 glas vatten om dagen KAN DET INTE råda bot på torr hy. Om det var det som krävdes skulle väldigt få oss lida av just det problemet. Det din hud istället kanske behöver är ett tillskott av essentiella fettsyror och hudvårdsprodukter som är anpassat för just din hudtyp.

MYT #2 - NATURLIGA INGREDIENSER ÄR BÄTTRE FÖR HUDEN
Det här är en riktig seglivad myt! Det finns faktiskt ingen forskning som visar att naturliga eller ekologiska ingredienser är bättre för huden. Och som vi vet finns det giftiga och allergena växter som ju givetvis skulle kunna orsaka en riktig katastrof. Så att en produkt skulle vara bättre för huden bara för att den innehåller naturliga ingredienser, stämmer faktiskt inte.

MYT #3 – DU SKA VÄLJA HUDVÅRDSPRODUKTER BASERAD PÅ DIN ÅLDER
Många produkter på marknaden säger sig vara anpassade för en specifik åldersgrupp(speciellt för kvinnor över 50 som ska ha mogen hud) men ålder är inte en hudtyp. Det som är sant är att en person som är 50 kan ha precis samma hudproblem som någon i 30-års åldern. Oljig hud och igentäppta porer försvinner inte bara för att du fyller 50 och torr och tråkig hud kan vara ett problem redan i 20-års åldern.

MYT #4 – MAN FÅR ACNE AV MAKEUP
Det finns ingen forskning som visar att makeup orsakar acne. Men om du inte tar bort den på rätt sätt och konsekvent kan det orsaka uppkomsten av orenheter i huden. Det är även viktigt att rengöra sina makeupverktyg så att du inte dagligen smetar på ett lager med bakterier - som så klart kan orsaka inflammationer och finnar.

MYT #5 – DU KOMMER FÖRR ELLER SENARE VÄXA UR DIN ACNE
Vi önskar verkligen att det var sant! Vi kan ha acne ända upp till 60 års åldern – produkterna och sätten vi kan kontrollera acne på är desamma, oberoende på vilken ålder du har. En annan sak att tillägga är att även fast du haft fin hy i tonåren så är det ingen garanti för att du inte får det längre fram i livet.